Veganism vs chefs

Την περασμένη δεκαετία, ο veganism-ος έχει μετατραπεί από ένα είδος διατροφής σε έναν τρόπο ζωής που υποστηρίζεται από την Beyonce έως τον JME. Αλλά δεν τα πάει πολύ καλά με τα gourmet εστιατόρια. Πού θα ήταν τα κορυφαία εστιατόρια του κόσμου χωρίς τα ζουμερά κομμάτια κρέατος και τα τρομερά πιάτα που παρασκευάζονται με αυγά, βούτυρο και κρέμα γάλακτος;

Μπορεί να σας εκπλήξει, λοιπόν, ότι πολλοί κορυφαίοι σεφ είναι πιο ανοιχτοί στον veganism-ο από όσο νομίζετε – τουλάχιστον όταν τρώνε στο σπίτι – όταν τους ρωτήσαμε αν θα υιοθετούσαν αυτό τον τρόπο ζωής. Δεν μπορούν να αγνοήσουν ότι η χορτοφαγία, όταν γίνει σωστά, μπορεί να είναι πιο υγιεινός, από άλλους, τρόπος ζωής και καλύτερος για το περιβάλλον.

Άλλοι σεφ, που ρωτήσαμε, ήταν, κατανοητά, λιγότερο πρόθυμοι να σκεφτούν την ιδέα να κόψουν όλα τα ζωικά προϊόντα από τη διατροφή τους, από αυγά ως τυριά. Η θυσία ήταν απλά πολύ μεγάλη.

Η Helena Poulakka είναι η executive chef στο London’s Nordic-French restaurant Aster

Helena-Poulakka.jpg

Πάνω από το πτώμα μου.

Hamish Brown, ο group executive chef του Ιαπωνικού restaurant Roka 

hamish-brown-roka.jpg

Ναι αρκετά εύκολα, τρώω κρέας μόνο μία φορά το μήνα (εκτός εργασίας) και έχω μια έντονα φυτική βάση στη διατροφή μου. Τρώω, όμως, πολλά θαλασσινά. Mmmmm sashimi.

Daniel Fletcher, head chef στο Fenchurch Restaurant, στο Sky Garden, Λονδίνο

dan-fletcher.jpg

Όχι, πραγματικά δεν θα μπορούσα. Έχω πάρα πολλή αγάπη για όλες τις ομάδες τροφίμων. Απλά δεν θα μπορούσα να ζήσω χωρίς γαλακτοκομικά προϊόντα, κρέας και ψάρι.

Ο Simon Rogan είναι chef και ιδιοκτήτης του L’Enclume and Rogan & Co στην Cumbria 

simon-rogan.jpg

Ναι θα μπορούσα! Είμαι ουσιαστικά εκεί τώρα. Σίγουρα πιστεύω ότι είναι σημαντικό για το περιβάλλον μας να τρώμε όσο το δυνατόν περισσότερα βιολογικά λαχανικά.

Η Shrimoyee Chakraborty είναι η ιδιοκτήτρια του Calcutta Street Bengali restaurant 

shrimoyee-chakraborty-credit-etienne-gilfillan-9.jpg

Αγαπώ πραγματικά τα ψάρια και το κρέας. Είναι ένα τεράστιο μέρος της διατροφής μου, οπότε δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να το κάνω. Αντιλαμβάνομαι απολύτως τα κίνητρα πίσω από αυτό, οπότε θα μπορούσε να υπάρξει μια ευκαιρία για μένα σε πέντε ή δέκα χρόνια όταν τα κρέατα εργαστηρίου και σχεδόν πανομοιότυπες εναλλακτικές λύσεις, για την έλλειψη κρέατος, είναι διαθέσιμες από κάθε προμηθευτή. Ίσως αυτό να είναι το μέλλον της χορτοφαγίας.

Joey O’Hare, συμμετέχουσα στο 2015 MasterChef the Professional και υποψήφιος του Young British Foodie 

img-3910.jpg

Ναί! Με εξαίρεση τα αυγά … θα έλεγα ότι εγώ, χωρίς να το θέλω, κάνω  vegan διατροφή, τις περισσότερες φορές, και πήρα μέρος στο “veganuary” φέτος και το απόλαυσα. Για μένα το κλειδί ήταν η ενσωμάτωση όσο το δυνατόν περισσότερων “ζυμωμένων” τροφίμων στην διατροφή μου. Η πολυπλοκότητα της γεύσης τους είναι ο καλύτερος σύμμαχος της χορτοφαγικής διατροφής, προσθέτοντας διαστάσεις γεύσης που διαφορετικά, συχνά, λείπουν.

Tilesh Chudasama, ιδιοκτήτης και chef στο London’s Indian street food restaurant Chai Naasto 

nasto.jpg

Φυσικά! Αλλά δεν αισθάνομαι έτοιμος να πραγματοποιήσω αυτήν τη δέσμευση αμέσως. Ποτέ δεν ήταν ευκολότερο να είσαι vegan. Παλαιότερα υπήρχε η αντίληψη ότι ήταν ένα “hippy thing” στην καλύτερη περίπτωση ή γελοίο στην χειρότερη. Ωστόσο, η στάση και η ανοχή της κοινωνίας απέναντι στους διατροφικούς αποκλεισμούς έχει εξελιχθεί σημαντικά και η χορτοφαγία έχει ακμάσει σαν αποτέλεσμα.

Ως νεαρός Ινδός, μου άρεσε να προκαλώ τους τριγύρω μου για τη χορτοφαγία. Πολλοί Ινδοί είναι χορτοφάγοι για θρησκευτικούς λόγους και έχουν μια απίστευτα ποικίλη και εκπληκτική διατροφή. Νομίζω ότι οι vegans αισθάνονται το ίδιο πάθος για την χορτοφαγία. Οι vegan που γνωρίζω είναι αφιερωμένοι σε αυτό που πιστεύουν και θεωρούν ότι είναι ένας τρόπος ζωής, κάτι που σέβομαι. Με εμπνέουν να φτάσω έξω από τη ζώνη άνεσής μου. Και ποιος ξέρει, ίσως μια μέρα θα είμαι έτοιμος να πάω, εντελώς, με το μέρος τους!

Ani Arora, ο head chef στο Nirvana Kitchen, ένα Asian fusion restaurant στο Λονδίνο

ani-arora.jpg

Λατρεύω τα φρούτα και τα λαχανικά μου και σκέφτομαι ότι, μάλλον, θα ήμουν vegan κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και θα έτρωγα κανονικά τα Σαββατοκύριακα.

Claudio Cardoso, executive chef του Japanese-Brazilian-Peruvia fusion restaurant Sushisamba στο London 

sushi.jpg

Στην ουσία, είμαι vegan εδώ και καιρό και προσπαθώ να είμαι vegan όσο το δυνατόν περισσότερο κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Είναι υπέροχο για το μυαλό, το σώμα και το περιβάλλον.

Eric Guignard, ο head chef στο The French Table στο Surbiton 

eric-guignard.jpg

Όχι. Είμαι Γάλλος. Έχω πάρα πολλή αγάπη για το βούτυρο και το τυρί.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩindependent.co.uk
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.