Χρύσα Τσάμπου

Με βάση το κύριο χαρακτηριστικό της, την ευρηματικότητα, προσφέρει αρώματα και γεύσεις εντυπωσιάζοντας τους επισκέπτες, δημιουργώντας μια σειρά από μοναδικά και θεαματικά ποτά

Την Χρύσα, τη συναντάμε σε ένα από τα πιο αγαπημένα cocktail bar στην Δάφνη Αττικής. Το Spoiled  φημίζεται για την πρωτοτυπία του και τα εκπληκτικά του cocktails.

Tsampou Chrisa bartender

Έγινες bartender από επιλογή ή από συγκυρίες;

Και τα δύο. Αν και αρχικά το πάθος μου ήταν η μαγειρική, οι συγκυρίες το έφεραν έτσι ώστε να ασχοληθώ με τα ξενοδοχειακά. Μετά από χρόνια στον συγκεκριμένο κλάδο, όπου εκεί είχα την πρώτη επαφή με τα cocktails, αποφάσισα να ασχοληθώ καθαρά με το bartending.

Περνώντας ο καιρός και αφού έγινες επαγγελματίας, υπήρξε κάτι στην πορεία που σου έκανε μεγάλη εντύπωση σ΄ αυτή τη δουλειά;

Αυτό που μου έκανε θετική εντύπωση, ήταν η υποστήριξη που έλαβα από τους συναδέλφους μου ως γυναίκα bartender σε έναν χώρο κατά κύριο λόγο αντρικό.

Πόσο χρόνο πρέπει να διαθέτεις για να είσαι ενημερωμένη στις εξελίξεις του κλάδου;

Είναι ένας κλάδος που εξελίσσεται συνεχώς, κατά συνέπεια χρειάζεται να αφιερώσεις αρκετό χρόνο ώστε να μπορείς να παραμένεις ενημερωμένος.

Ποιο από τα προϊόντα που χρησιμοποιείς είναι το αγαπημένο σου;

Ένα από τα αγαπημένα μου είναι η Μαστίχα. Ένα μοναδικό ελληνικό προϊόν το οποίο σε κάθε χρήση του δίνει μια χαρακτηριστική μεσογειακή αίσθηση.

[cq_vc_mediumgallery images=”3241,3240″ layoutno=”2″]

Ποιο στυλ bar προτιμάς ως πελάτισσα;

Εξαρτάται από τη διάθεση και την παρέα. Σίγουρα θα προτιμήσω ένα μπαρ με προσεγμένα cocktails και ενημερωμένη κάβα.

Υπάρχουν γυναικεία και ανδρικά cocktail;

Αν και κάποιοι θα υποστήριζαν ότι υπάρχουν, θεωρώ ότι δεν υπάρχει διαφορά αλλά εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τη διάθεση του καθένα.

Αν κάποιος πελάτης παραγγείλει κάτι που το θεωρείς κακό σε γεύση ή συνδυασμό, θα του το πεις;

Δεν θα αναφέρω ότι είναι κακός συνδυασμός, αλλά θα του προτείνω κάτι εναλλακτικό ώστε να μπορέσει να το απολαύσει καλύτερα.

Υπάρχει ηλικία για το πότε αρχίζει και πότε τελειώνει κάποιος το bartending;

Δεν νομίζω ότι υπάρχει όριο ηλικίας στο οποίο μπορείς να ασχοληθείς με το κομμάτι των spirits, παρά μόνο η διάθεση και η αγάπη για αυτό.

Ποιες οι φετινές καλοκαιρινές τάσεις cocktails;

Μια τάση είναι τα low ABV cocktails, που έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ. Επίσης πολλά cocktails εμφιαλώνονται πλέον, ώστε να μπορείς να τα παγώσεις και να ελαχιστοποιήσεις την χρήση του πάγου.

Μετάνιωσες για κάτι που έκανες ή που δεν έκανες στη δουλειά σου;

Δεν έχει υπάρξει κάτι για το οποίο να έχω μετανιώσει. Σίγουρα θα ήθελα να έχω κάνει κάποια πράγματα παραπάνω, ωστόσο θα υπάρξουν ευκαιρίες αργότερα.

Τσάμπου Χρύσα
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.