Παραιτήθηκε ο μάγειρας… Τώρα;

Ο χειρότερος εφιάλτης ενός ιδιοκτήτη εστιατορίου είναι να χάσει έναν από τους έμπειρους μάγειρες του, ειδικά κατά τη διάρκεια της Χριστουγεννιάτικης εορταστικής περιόδου. Τι μπορείτε να κάνετε για να κρατήσετε τους μάγειρες σας χαρούμενους αυτά τα Χριστούγεννα;

1. Ακούστε τις ιδέες τους

Οι μάγειρες επιθυμούν να συμμετέχουν στις αποφάσεις που λαμβάνονται στην επιχείρηση – τους κάνει να αισθάνονται εκτιμημένοι όταν οι υπεύθυνοι ακούν τις προτάσεις τους για το πώς μπορούν να γίνουν βελτιώσεις. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γίνει αυτό από το να ακούσετε τις σκέψεις και προτάσεις τους για το τι πρέπει να συμπεριληφθεί στο χριστουγεννιάτικο μενού και όποια άλλη εορταστική ιδέα έχουν για το εστιατόριο.

christmas-chef2. Προσφορά υποστήριξης κατά τη διάρκεια δύσκολων βαρδιών

Οι μάγειρες συχνά ενοχλούνται από τους managers που έρχονται στην κουζίνα μόνο όταν δίνουν εντολές ή τους “τη λένε”. Ο Δεκέμβριος είναι ένας πολυάσχολος μήνας για τα εστιατόρια και οι μάγειρες σας θα δουλεύουν σκληρά. Η επικοινωνία είναι απαραίτητη, μιλήστε με τους μάγειρες σας και προσφέρετε τους υποστήριξη, παρόλο που πιθανότατα θα την αρνηθούν! Η προσφορά βοήθειας θα τους κάνει να σας σέβονται.

3. Αφήστε τους να κάνουν διαλείμματα

Οι περισσότεροι μάγειρες θα μάχονται σκληρά μέσα στις πολυάσχολες και κουραστικές χριστουγεννιάτικες βάρδιες χωρίς να κάνουν ούτε ένα διάλειμμα. Πολλοί managers δεν έχουν πρόβλημα με αυτό, άλλωστε βγάζουν περισσότερη δουλειά από το προσωπικό τους με αυτόν τον τρόπο. Ωστόσο, θα ήταν ευγενικό από εσάς να δώσετε στον μάγειρα την ευκαιρία να κάνει ένα σύντομο διάλειμμα, ακόμα και αν είναι μόνο ένα διάλειμμα για ένα γρήγορο τσιγάρο.

chef

4. Αφήστε τους μάγειρες να διασκεδάσουν

Ναι, η δουλειά είναι σημαντική και πρέπει να γίνεται σοβαρά, ωστόσο είναι καλό να ενθαρρύνετε τους μάγειρες να διασκεδάζουν ενώ εργάζονται τα Χριστούγεννα. Το ηθικό είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, που πρέπει να είναι σε υψηλό επίπεδο στο χώρο εργασίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να αυξήσετε το ηθικό στην κουζίνα, ειδικά κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Για παράδειγμα, επιτρέψτε στους μάγειρες να παίζουν μουσική και δημιουργήστε μερικούς διαγωνισμούς στους οποίους μπορεί να συμμετάσχει το προσωπικό της κουζίνας. Μια άλλη ιδέα θα μπορούσε να είναι να διοργανώσετε μια χριστουγεννιάτικη εκδρομή με το προσωπικό σας, για να βοηθήσετε στην οικοδόμηση σχέσεων στο εστιατόριο σας.

5. Βάλτε στόχους που μπορούν να επιτευχθούν

Εάν ορίσετε στόχους για τους μάγειρες σας στο εστιατόριο σας κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, βεβαιωθείτε ότι είναι βατοί στόχοι. Πολλοί εργοδότες θέτουν μη ρεαλιστικούς στόχους για τους μάγειρες, οι οποίοι στη συνέχεια στρεσάρονται για να τους πετύχουν, γεγονός που επηρεάζει την ποιότητα της δουλειάς τους και θα μπορούσε να τους κάνει να καταρρεύσουν από το εργασιακό άγχος. Δεν είναι κάτι που θέλετε να γίνει κατά τη διάρκεια της πιο πολυσύχναστης εποχής του χρόνου!

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩback-2-front.co.uk
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.