Οι 56 ταλαντούχοι bartenders και νικητές των εθνικών τους  διαγωνισμών, ανάμεσα τους και ο Έλληνας Αλέξης Σιμωνίδης από το Theory Bar&More, διαγωνίστηκαν  και φέτος στον παγκόσμιο διαγωνισμό του WorldClass Bartender of the Year που έγινε στο Μαϊάμι, δημιουργώντας εξαιρετικές γεύσεις cocktails.

Φετινή παγκόσμια νικήτρια είναι η Γαλλίδα Jennifer Le Nechet από το Café Moderne η οποία είναι η πρώτη γυναίκα νικήτρια του παγκόσμιου διαγωνισμού.

Η Jennifer Le Nechet, η πρώτη γυναίκα bartender που κερδίζει τον τίτλο, δήλωσε:

«Έχω μείνει έκπληκτη,  είναι τόσο μεγάλη τιμή το να κερδίζεις τον τίτλο του Καλύτερου Bartender στον Κόσμο, ειδικά όταν συναγωνίζεσαι με τόσο ταλαντούχους bartender από όλο τον κόσμο. Αυτή η εβδομάδα με ενέπνευσε ώστε να συνεχίσω να εξερευνώ τα όρια των γεύσεων, καθώς και τρόπους με τους οποίους τα cocktail μπορούν να αγκαλιάσουν όλες τις αισθήσεις. Ανυπομονώ για τις εμπειρίες που μου επιφυλάσσει το μέλλον!»

worldclass2016 winnerΠρώτος νικητής του διαγωνισμού το 2009 ήταν ο Έλληνας Αριστοτέλης Παπαδόπουλος, σημερινός παγκόσμιος κριτής.

Του χρόνου περιμένουμε τον 9ο κατά σειρά νικητή  World Class Bartender της χρονιάς στον Παγκόσμιο Τελικό του 2017 που θα γίνει στο Μεξικό.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.