Το Coupe du Monde de la Pâtisser

Κάθε δύο χρόνια, το Coupe du Monde de la Pâtisser συγκεντρώνει τους καλύτερους σεφ ζαχαροπλαστικής από ολόκληρο τον κόσμο και τους οδηγεί σε έναν σκληρό αγώνα για τον πολυπόθητο τίτλο. Μετά από μια σκληρή διαδικασία επιλογής, 22 ομάδες πήραν το εισιτήριο για το φινάλε – η Ινδία ήταν μία από αυτές. Τρία νέα έθνη συμμετείχαν για πρώτη φορά: Ινδονησία, Ινδία και Χιλή.

Το φινάλε διεξήχθη στη Γαλλία στο Sirha-World Hospitality and Food Service event στις 22 και 23 Ιανουαρίου 2017. Είχε τρία μεγάλα test που αφορούσαν τη ζάχαρη, τη σοκολάτα και το παγωτό. Κάθε ομάδα αποτελείται από τρία μέλη. Η Γαλλία κέρδισε το πρωτάθλημα στην πατρίδα της ακολουθούμενη από την Ιαπωνία και την Ελβετία ως τον πρώτο και δεύτερο επιλαχόντα.

Γλυκιά ιστορία

Η ζαχαροπλαστική είναι μια ευρωπαϊκή παράδοση που χρονολογείται από μια εποχή που το λεγόμενο “φύλλο” κυριαρχούσε στα γλυκά. Από τότε τα επιδόρπια έχουν κερδίσει την καρδιά όλων και έχουν εκτινάξει την αγάπη για οτιδήποτε γλυκό. Είναι το πνεύμα πίσω από τον αυθορμητισμό που μας ενδιαφέρει, την ελευθερία να σπάσουμε τη ρουτίνα μας και να κάνουμε κάτι απρόβλεπτο.

Όλες οι ομάδες πρέπει να κάνουν τρία γλυπτά με σοκολάτα, ζάχαρη και παγωτό. Εκτός αυτού, πρέπει επίσης να δημιουργήσουν τρία κατεψυγμένα επιδόρπια Ravifruit και τρία επιδόρπια σοκολάτας Valrhona.

Δυστυχώς, δεν μπορούσαμε να είμαστε εκεί για να ζήσουμε τη συγκίνηση, αλλά έχουμε πάρει φωτογραφίες από μερικά από τα πιο όμορφα επιδόρπια που προετοιμάστηκαν από τους καλύτερους στον διαγωνισμό για τον τελικό γύρο του πρωταθλήματος. Προσοχή! Ακολουθούν εικόνες που θα διαταράξουν τις αισθήσεις σας.

1.Αλγερία

world pastry cup

2. Αργεντινή

world pastry cup

3. Βραζιλία

world pastry cup

4. Δανία

denmark

5. Αίγυπτος

egypt

6. Γαλλία

world pastry cup

7. Ινδία

world pastry cup

8. Ινδονησία

world pastry cup

9. Ιαπωνία

world pastry cup

10. Σιγκαπούρη

singapore

11. Σουηδία

sweden

12. Ελβετία

world pastry cup
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩfood.ndtv.com
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.