Η Wine Plus ετοιμάζει τον Χάρτη των Γεύσεων 2018. Το φετινό ραντεβού των οινόφιλων καταναλωτών και επαγγελματιών του κρασιού με οινοποιούς και αποσταγματοποιούς της Ελλάδας και του εξωτερικού είναι προγραμματισμένο για το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου και πάλι στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη.

Τα βασικά χαρακτηριστικά της εκδήλωσης, όπως έχει πλέον διαμορφωθεί, μετά από την «απογείωση» της περσινής, πλήρως ανανεωμένης διοργάνωσης, είναι:

Η Νο 1 οινική εκδήλωση στη Βόρεια Ελλάδα.
Ο Χάρτης των Γεύσεων διοργανώνεται ανελλιπώς κάθε χρονιά από το 2003. Τον Δεκέμβριο του 2018 θα υλοποιήσουμε τη 16η διοργάνωσή του. Από την πρώτη του διοργάνωση μέχρι σήμερα, έχει συμβάλλει ουσιαστικά στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση στη δημιουργία οινικής παιδείας στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. Πλέον, έχει εξελιχθεί σε ιδανική πλατφόρμα συνάντησης του οινικού κόσμου ολόκληρης της Ελλάδας. Οινοποιοί, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς προβάλλουν τα προϊόντα και τη δραστηριότητά τους στους χιλιάδες επισκέπτες: καταναλωτές, πλήθος σημαντικών οινικών προσωπικοτήτων και επαγγελματιών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συμμετέχουν περισσότερα από 130 οινοποιεία.
Οινοποιοί από κάθε αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας και ορισμένοι του εξωτερικού, αποσταγματοποιοί και εισαγωγείς οίνων, προσφέρουν προς γευστική δοκιμή εκατοντάδες ετικέτες. Ανάμεσα τους ορισμένα από τα πιο ακριβά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, εκπρόσωποι όλων των ονομασιών προέλευσης και όλων των ποικιλιών αμπέλου, πολλές νέες κυκλοφορίες και σημαντικές ξένες ετικέτες του διεθνή αμπελώνα.

Αναπτύσσεται σε όλες τις αίθουσες του Συνεδριακού Κέντρου Ιωάννης Βελλίδης.
Πέρυσι, και παρά τις αντιξοότητες που συνεχώς προκύπτουν από την οικονομική κρίση και τις προεκτάσεις της, τολμήσαμε «ανανεώσεις» και νέες προσεγγίσεις μεταφέροντας την έκθεση από την Αποθήκη Γ’ του ΟΛΘ Θεσσαλονίκης στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης. Η υλοποίηση σε μεγαλύτερο χώρο με συνεδριακό εξοπλισμό, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι, καθώς η νέα δομή ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο των εκθετών, όσο και των επισκεπτών και μας προσφέρει πολλαπλά πλεονεκτήματα.

Οι επισκέπτες ξεπερνούν τα 5.000 άτομα
Τον Χάρτη των Γεύσεων επισκέπτονται χιλιάδες οινόφιλοι που τον περιμένουν κάθε χρονιά με ανυπομονησία. Επιπλέον, καθώς πραγματοποιείται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη για τις πωλήσεις του κλάδου χρονική περίοδο, ένα μήνα πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, συγκεντρώνει συνεχώς αυξανόμενο αριθμό σημαντικών επαγγελματιών επισκεπτών από ολόκληρη την Ελλάδα.

Παρατηρούμε αύξηση του αριθμού και των ξένων επισκεπτών.
Τα τελευταία χρόνια τον Χάρτη των Γεύσεων επισκέπτονται μερικές δεκάδες ξένων επισκεπτών, ανάμεσά τους και εστιάτορες/αγοραστές από τις Βαλκανικές χώρες και την Κεντρική Ευρώπη (Γερμανία, Βέλγιο). Η τάση πέρυσι, με την αλλαγή χώρου και την αντίστοιχη δημοσιότητα, έγινε ακόμη πιο έντονη, προσελκύοντας επιπλέον και δημοσιογράφους του κρασιού από τις Βαλκανικές χώρες, την Τουρκία και τη Μεγάλη Βρεταννία.

Ο Χάρτης των Γεύσεων προτείνει ένα πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων.
Ενδιαφέρουσες παράλληλες εκδηλώσεις εμπλουτίζουν την «παιδεία του κρασιού» και την «εμπειρία της γεύσης» που προσφέρει.

Ο Χάρτης των Γεύσεων ξεχωρίζει και σε επίπεδο αξιοπιστίας: Η διοργανώτρια Wine Plus διακρίνεται για την προσοχή και τη συνέπεια των δραστηριοτήτων της και την προσφορά υπηρεσιών υψηλότατης ποιότητας. Εκθέτες και επισκέπτες απαντώντας σε σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του Χάρτη των Γεύσεων 2017 αναφέρονται σε υψηλά standards αισθητικής και επαγγελματισμού.

Πιστεύουμε ότι όλα τα παραπάνω αναδεικνύουν την ουσιαστική συμβολή του Χάρτη των Γεύσεων στην ποιοτική και στοχευμένη επικοινωνία και προώθηση του Ελληνικού κρασιού και κατ’ επέκταση της Ελληνικής γαστρονομίας, καθώς και στον εμπλουτισμό του πολιτιστικού-τουριστικού «πνεύματος» της Θεσσαλονίκης.

Ο Χάρτης των Γεύσεων πραγματοποιείται από τη Wine Plus με την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Φεστιβάλ Γαστρονομίας Θεσσαλονίκης, της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου, του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου και της HELEXPO-ΔΕΘ.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.