Ένα φιλανθρωπικό γεύμα

Ένας chef θα μαγειρέψει ένα γεύμα Michelin για 150 άστεγους στο κέντρο της πόλης του Μπέλφαστ αυτά τα Χριστούγεννα.

christmasinbelfast-1_2x1

Ο Nathan Snoddon, από το Lisburn, δήλωσε ότι θέλει να προσφέρει ένα δείπνο ως αποχαιρετιστήριο δώρο στη χώρα του. Το νέο έτος θα γίνει Chef de Partie σε ένα νέο εστιατόριο του Λονδίνου που ανήκει στον, βραβευμένο με αστέρι Michelin, Ollie Dabbous.

“Όλο τον προηγούμενο χρόνο σκεφτόμουν πως να κάνω μία φιλανθρωπική προσφορά, αλλά ποτέ δεν ήξερα τι ακριβώς να κάνω”, λέει ο Nathan.

“Δεν έχω πολλά να δώσω οικονομικά, αλλά είχα την ιδέα να δώσω την ικανότητά μου”.

Στις 21 Δεκεμβρίου, θα δημιουργήσει ένα pop-up restaurant στο κεντρικό Μπέλφαστ που θα σερβίρει μερίδες φαγητού σε όσους ζουν στους δρόμους.

homeless-belfast

“Δεν θα είναι εξαιρετικά φανταχτερό φαγητό, αλλά θα είναι στα στάνταρ της Michelin. Γευστικά φαγητά, προσπαθώντας να τους δώσω μια καλή εμπειρία”, είπε.

“Δεν μπορώ να μαγειρέψω κάτι τρελό για αυτούς τους ανθρώπους – αυτό θα ήταν υποκριτικό και δεν είναι αυτός ο σκοπός μου”.

“Πολύ συχνά αφήνουμε μεγάλες οργανώσεις να διαχειριστούν κοινωνικά προβλήματα όπως οι άστεγοι”, δήλωσε ο 25χρονος. “Οι άνθρωποι περνούν από δίπλα τους και τους αγνοούν”, είπε.

“Είναι κάτι που είναι εδώ στο κατώφλι μας και είναι εύκολο για τους ανθρώπους να επιτρέπουν σε οργανώσεις να κάνουν κάτι γι’αυτό αντί να προσφέρουν κάτι οι ίδιοι.”

Ο εθελοντισμός βοηθάει

Ήλπιζε να εμπνεύσει και άλλους νέους να προσφέρουν τις ικανότητες τους εθελοντικά όποιες και αν είναι αυτές.

Ερωτηθείς αν είχε μαγειρέψει για 150 άτομα πριν από αυτό, είπε, “Μόνος μου, όχι, αλλά είχα μεγάλη υποστήριξη με αυτό το γεγονός”.

Μία ανάρτηση που περιέχει πληροφορίες για την εκδήλωση ανέβηκε στα social media και έχει ήδη μαζευτεί μία ομάδα εθελοντών για να βοηθήσει.

Οι δωρεές για το γεύμα μπορούν να γίνουν μέσω της σελίδας GoFundMe.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση μέρους της αναρτήσεως είτε ολόκληρης, με οποιαδήποτε μεταβολή του ανωτέρω κειμένου και χωρίς την παράθεση του απευθείας συνδέσμου στην ανάρτηση αυτή που είναι: www.simposio.news
Οι απόψεις των συντακτών είναι προσωπικές και το Simposio.news δεν φέρει καμία ευθύνη.
Το simposio.news επιφυλάσσεται για την άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων του.
ΜΕΣΩindependent.co.uk
Από μικρός λάτρης του φαγητού, έχει μία εμμονή με την ασιατική κουζίνα καθώς επίσης και με οτιδήποτε είναι φτιαγμένο από ζύμη.